Osteopatia

Tavoitteena on tasapainoisesti toimiva keho.

Osteopaatti hoitaa sinua käsillään. Lihasjännitys vähenee, nivelten liikkuvuus paranee ja verenkierto vilkastuu. Esteitä kehon oman parantavan voiman toimimisesta poistuu. Hermoston toiminta normalisointuu nikamien liikkuvuuden palautuessa, se vaikuttaa kehon kaikkiin elintoimintoihin.

Osteopaatit  hoitavat hermoston toimintahäiriöitä, kuten puutuneita ja tunnottomia käsiä sekä huimausta. Myös migreeni, päänsärky ja purentavirheet ovat osteopaateille tuttuja

Tapaamisen kulku

Hoitoon tultaessa tehdään ensin haastattelu, jossa selvitellään asiakkaan kokonaisvaltainen elämäntilanne. Sitten tutkitaan kehon ryhtiä, liikkuvuutta ja jännityksiä liikuttelemalla ja taivuttelemalla. Tilanne kirjataan asiakaskorttiin.

Oma hoitotapani on pehmeä ja suostutteleva. Jos asiakas jännittää hoiton aikana, se estää muutokset. Siksi pyrin tekemään hoidon niin, että asiakkaani on rentona.

Hoidon lopuksi on mielenkiintoista tietää miltä olo tuntuu nyt. Katsotaan myös kehon liikkuvuus hoidon jälkeen. Hyvin usein palaute on positiivista ja kehon jännityset ovat vähentyneet ja ryhtikin voi olla vapautuneempi.

Kenelle hoito sopii ?

Osteopatia sopii kaikille. Siihen luottavat niin urheilijat, toimistotyöläiset, seniorit kuin lapsiperheetkin – hoidossa käy entistä enemmän myös vauvoja. Osteopaattinen hoito räätälöidään aina sinulle henkilökohtaisesti. .

Osteopatia on osa itsestään huolehtivan ihmisen terveyden perushuoltoa. Säännöllinen hoito edistää terveyttä ja ehkäisee vaivojen syntymistä. Entistä useampi käykin osteopaatilla ilman varsinaista vaivaa tai kipua. Määräaikaishuoltoon kannattaa tulle jo ennekuin vaivat kestävät liian kauan.

Hoidossa ei vain rauhoiteta oiretta vaan jäljitetään vaivan todellinen syy. Jos kärsit hiirikädestä, osteopaatti voi löytää vaivan jumittuneesta rintarangastasi. Selkäkipuinen saattaa tarvita lannerangan hoitoa. Kolarissa ollut voi tarvita lihasten rentoutusta ja esimerkiksi hermoston rauhoittamista. Jokainen hoito räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi. Osteopaatti hallitsee useita menetelmiä, joista hän valitsee ja soveltaa tehokkaimman hoidon. Hoidossa ollaan joko päivä- tai alusvaatteissa. Osteopaatilta voit saada mukaan myös kotihoito-ohjeet. Omatoiminen, säännöllinen venyttely on erittäin tärkeätä.

Perinteistä hoitoa

Osteopatian koulutus alkoi 1800-luvun lopulla Yhdysvalloissa, josta se siirtyi Eurooppaan. Alkuperämaassaan Yhdysvalloissa osteopaatit ovat myös lääkäreitä. Euroopassa osteopaatit ovat pitäytyneet erikoisalallaan eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien manuaalisessa hoidossa Suomessa ostiepaattien koulutus alkoi 1990-luvulla. Koulutus on 4 vuotinen.

Oma koulutukseni tapahtui 1990 -luvulla suomalaisten ja englantilaisten opettajien ohjauksessa. Osteopaatin ammattitutkinnon suorittaneet on hyväksytty Valviran rekisteriin.