Laser

Hoitava laser on kivuton ja riskitön tapa hoitaa erilaisia kehon ongelmia

Onko sinulla kipuja, rasitusvamma, vaikeasti paraneva haava tai poskiontelotulehdus? Kolottaako selkää, jomottaako niveliä? Niihin ja lukuisiin muihin vaivoihin saatat saada avun laserhoidosta. Laserilla on hoidettu menestyksekkäästi esimerkiksi urheilu- ja rasitusvammoja, aknea, säärihaavoja, vyöruusua, luunmurtumia, turvotusta, tinnitusta, trigeminusneuralgiaa (kasvokivut) sekä reumakipuja (ei paranna mutta voi lievittää kipuja).

Mikä laser on?

Laser on valolähde, jonka tuottamalla valolla on vain yksi aallonpituus. Laservaloa voi verrata huilun puhtaaseen ääneen. Sen sointi on ”puhtaampaa” kuin useiden eri instrumenttien yhteinen sointi. Laservalossa on – aivan kuten huilussa – pitkiä yhdensuuntaisia aaltoja. Hoitavien lasereiden valon aallonpituus on 635 – 904 nm. Kansainvälinen nimitys on Low Lewel Laser Therapy (LLLT).

Kuinka hoidetaan?

Laservalo tulee ulos käsikappaleesta, jossa on yksi tai useampi diodi. Käsikappaletta pidetään hoidettavan kohdan päällä. Laservalon vaikutus ulottuu 1 – 5 cm syvyyteen kudokseen. Ongelmasta riippuen hoito kestää muutamasta minuutista puoleen tuntiin. Laserhoito aktivoi solujen aineenvaihduntaa ja siten nopeuttaa ongelmakohdan paranemista.

Kuinka usein ja montako kertaa?

Alussa hoidetaan useammin (joka 2.- joka 7. päivä). Sitten kun paraneminen lähtee kyntiin, hoidetaan harvemmin. Hoitojakso voi olla 1 – 10 kertaa vaivan kestosta ja tyypistä riippuen. Krooniset vaivat vaativat pidempiaikaista hoitoa kuin akuutit.

Onko riskejä?

Hoito on turvallista. Tuhannet tutkimukset ovat osoittaneet, että valolla tehdyllä hoidolla ei ole haitta- tai sivuvaikutuksia.